Giggs heeft vertrouwen in titelkansen ‘Nederlands’ Manchester United

Manchester United eindigde in het eerste seizoen onder Louis van Gaal op de vierde plaats. Na een teleurstellende start slaagde United er alsnog in een ticket voor de voorrondes van de Champions League in de wacht te slepen. Volgend jaar strijden The Red Devils weer serieus mee om de titel, denkt assistent-trainer Ryan Giggs. 

‘We hebben al laten zien dat we de strijd aan kunnen gaan met de beste teams in de competitie, nu moeten we nog constanter worden’, zegt de levende United-legende op de clubwebsite. ‘We zijn goed begonnen aan dit project. Het belangrijkste is dat we terugkeren in de Champions League, ik kijk daar erg naar uit.’

Net als vorig seizoen bereidt United zich komende zomer in de Verenigde Staten voor op het nieuwe seizoen. Het zal de eerste keer zijn dat Memphis Depay zich meldt bij United. De 17-voudig Oranje-international maakte een maand geleden voor een kleine dertig miljoen de overstap naar de Engelse recordkampioen, waar ook Robin van Persie en Daley Blind onder contract staan.

United begint het seizoen op 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. ‘Het is cruciaal dat we goed van start gaan’, weet Giggs, die zich steeds beter voelt in zijn rol als assistent van Van Gaal. ‘Het is een uitdaging om het beste te halen uit een groep van 25 of 30 spelers’, aldus de Welshman. (Foto: Instagram)

Praat Mee!