PSV slaat eerste bod op Wijnaldum af

Zenit Sint-Petersburg heeft zich gisteren met een bod van tien miljoen euro voor Georginio Wijnaldum gemeld. PSV heeft de aanbieding van de Russische topclub naast zich neergelegd. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat de landskampioen pas nadenken over een transfer bij een bod tussen de vijftien en twintig miljoen euro.

PSV staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van de twintigvoudig Oranje-international, maar laat Wijnaldum niet zonder slag of stoot vertrekken uit Eindhoven. Zenit bevestigde via technisch directeur Henk van Stee dat de club zich met een concreet bedrag had gemeld voor de middenvelder. Het is nog onduidelijk of de kampioen van Rusland een tweede poging gaat wagen voor Wijnaldum. ‘We beraden ons nu op de situatie’, zei technisch directeur Henk van Stee tegen het Eindhovens Dagblad.

Wijnaldum is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een sterkhouder in het elftal van trainer Phillip Cocu. In het afgelopen seizoen was hij goed voor veertien competitiedoelpunten. De oud-Feyenoorder besloot vorig jaar zomer een extra jaar aan zijn verblijf in Eindhoven te plakken, om samen met Memphis Depay vol voor de titel te gaan. Op 18 april legde PSV met een 4-1 zege op sc Heerenveen voor het eerst in zeven jaar tijd beslag op de kampioensschaal. (Foto: Instagram)

Praat Mee!