‘Ajax, Feyenoord en PSV zijn niet geïnteresseerd in diensten Chery’

Tjaronn Chery drukte dit seizoen nadrukkelijk zijn stempel op het spel van FC Groningen. De trots uit het hoge noorden legde beslag op de KNVB-beker en mag zich daardoor gaan opmaken voor Europees voetbal. De kans dat Chery dat avontuur mee gaat maken, is niet zo groot. Een transfer lijkt in de maak, maar zijn bestemming ligt niet in de top van Nederland. Volgens het Algemeen Dagblad hebben Ajax, Feyenoord en PSV geen interesse in de 27-jarige middenvelder.

In de winterstop toonde Feyenoord nog interesse in de smaakmaker van Groningen. Toenmalig trainer Fred Rutten wilde Chery graag naar Rotterdam halen, maar daar stak technisch directeur Martin van Geel een stokje voor. Na het vertrek van Rutten is Feyenoord niet langer meer in de race voor de handtekening van Chery, die zich tijdens de laatste interlandperiode voor de eerste keer in zijn carrière mocht melden bij het Nederlands elftal. Een debuut bleef echter uit voor de geboren Hagenees.

Alles lijkt erop te wijzen dat Chery naar een buitenlandse club verkast. Werder Bremen, Lazio Roma, Galatasaray en Trabzonspor zouden naar verluidt interesse hebben in de oud-speler van ADO Den Haag. Chery zou voor één miljoen euro opgehaald kunnen worden uit de Euroborg.

Praat Mee!