Scout hekelt ‘walgelijke’ Depay: ‘De toon die hij aansloeg tegen ploeggenoten’

Memphis Depay was in zijn jongere jaren bij PSV een probleemgeval. De Eindhovense club deed er alles aan om de inmiddels 21-jarige aanvaller in het gareel te houden. Dat Depay niet op de sympathie van zijn ploeggenoten hoefde te rekenen, blijkt wel uit een interview die scout Henk Grim gaf aan The Daily Mirror.

‘Ik heb de jonge versie van Memphis vaak zien spelen, heb hem geregeld gescout toen hij nog bij PSV U16 speelde. Ze speelden destijds eens tegen FC Twente en ik werk altijd aan de hand van vijf eigenschappen: talent, tactiek, fysiek, houding en persoonlijkheid. Maar bij hem kwam ik niet hoger dan een 5,6 op de schaal van 10’, zei Grim, die onder andere werkte voor NEC.

‘En weet je waarom die score vooral zo laag uitviel? Vanwege zijn cijfer voor persoonlijkheid’, legde Grim uit. ‘Het is dat het cijfer niet lager dan een 0 kon uitvallen, anders had ik hem een veel lagere beoordeling gegeven op dat vlak. Het was walgelijk; de toon die hij aansloeg tegen ploeggenoten en mensen in het publiek. Ik snap dat zo’n jongen ook aan het opgroeien is. PSV heeft met intensieve coaching toch een modale speler van hem gemaakt.’

Praat Mee!