Engelsman fietst 25 duizend kilometer naar WK

De gekste weddenschappen worden afgesloten richting het WK in Brazilië, maar een Engelsman uit Newcastle spant wel de kroon. Hugh Thompson is namelijk vanuit Engeland onderweg naar Zuid-Amerika en wel op de fiets. 

Thompson blijkt geen weddenschap te hebben verloren. Integendeel, de sportieveling legt in totaal 25.000 kilometer af voor het goede doel. Hij fietst in totaal door vijf continenten, waarbij hij onder meer veel projecten van TackleAfrica bezoekt. TackleAfrica geeft voorlichting over HIV en Thompson hoopt zoveel mogelijk geld op te halen met zijn actie.

De fiets waarop hij het allemaal doet heeft ook nog een apart verhaal. Zijn tweewieler heet namelijk Shola, vernoemd naar Newcastle-aanvaller Shola Ameobi. Met Shola beleefde Thompson al van alles. Zo maakte hij een terroristische aanslag mee in Afrika, werd hij aangevallen door wilde honden in Bulgarije en werd hij van zijn fiets geslagen in Istanbul, Bangalore en het Australische Newcastle. Verder ontmoette hij veel bekende mensen over heel de wereld en hij deed mee aan heel veel projecten.

Zijn uiteindelijke doel is Rio, zo vertelt hij aan FIFA.com. Uiteraard is hij daar aanwezig om Engeland te supporteren. ‘Roy Hodgson (bondscoach Engeland red.) moet een team voor de toekomst selecteren. Als hij dat doet, zie ik Engeland nog wel de kwartfinale halen om daarna in de toekomst nog succesvoller te zijn.’ Engeland speelt op het WK tegen Uruguay, Italië en Costa Rica. (foto: Wikimedia Commons)

Praat Mee!