‘Maradona stelt zich kandidaat voor FIFA-voorzitterschap’

Diego Maradona zou in december zomaar eens de nieuwe voorzitter van de FIFA kunnen zijn. De Argentijn heeft aan een Uruguayaanse journalist laten weten dat hij zich officieel kandidaat gaat stellen voor het voorzitterschap van de FIFA. 

‘Hij heeft mij verteld dat hij een gooi naar het FIFA-presidentschap wil doen. Hij autoriseerde mij om dit officieel naar buiten te brengen’, laat Victor Hugo Morales weten. ‘Ik ben een kandidaat’, dat waren de woorden die Maradona gebruikte toen ik hem interviewde.’

Maradona bemoeide zich eerder al met de gang van zaken bij de wereldvoetbalbond. In aanloop naar de presidentsverkiezingen van vorige maand sprak hij openlijk zijn steun uit voor prins Ali Bin Al-Hussein. Maradona gaf te kennen dat hij onder de Jordaanse prins graag een rol als vice-voorzitter wilde bekleden. Sepp Blatter werd echter voor de vijfde keer gekozen als president van de FIFA. Nog geen week later besloot de Zwitserse bestuurder onder druk van een groot aantal Europese voetbalbonden alsnog op te stappen.

photo credit: Diego Armando Maradona prepara il suo ritorno in panchina. Sarà CT della Palestina via photopin (license)

Praat Mee!