Stekelenburg naar Southampton: ‘Ik ben super fit’

Maarten Stekelenburg vertrekt naar Southampton. De voormalig Oranje-international wordt komend seizoen door Fulham verhuurd aan de club van trainer Ronald Koeman, waar ook de vergeten international Eljero Elia onder contract staat.

Het afgelopen seizoen werd Stekel ook al verhuurd, aan het Franse AS Monaco. Bij laatstgenoemde club keepte de ex-Ajacied echter een handjevol wedstrijden. Stekelenburg mag het komend seizoen zodoende opnieuw elders proberen.

‘Ik ben blij dat ik komend seizoen weer in de Premier League speel’, reageert Stekelenburg op de website van zijn management Wasserman Netherlands. ‘Dit is een hele mooie uitdaging. Ik ken de Premier League en ben blij dat ik na de zomer weer mag acteren in die competitie. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Ik ben super fit en kijk uit naar de samenwerking met de spelers en trainers. Southampton is echt een mooie club.’

Afgelopen jaar zat Stekelenburg zoals eerder gezegd voornamelijk op de bank: een rol waar de doelman best mee kon leven. ‘Toen ik naar Monaco ging, wist ik al dat de club met Danijel Subasic een uitstekende doelman in huis heeft. Ik kende vooraf mijn rol, maar vond een overgang naar Frankrijk op dat moment een prima oplossing’, aldus de kersverse Southampton-aanwinst, die geen spijt heeft van het geleden Franse avontuur. ‘Al met al ben ik blij dat ik afgelopen jaar naar AS Monaco ben overgestapt. Ik trainde daar op een hoog niveau en ben in de bekertoernooien toch tot een respectabel aantal wedstrijden gekomen.’ (Foto: Давиденко Валерий, Wiki Commons)


Praat Mee!