Stekelenburg gaat voor rentree bij Oranje: ‘Dat is altijd zo gebleven’

Maarten Stekelenburg is in zijn nopjes met zijn (tijdelijke) overgang naar Southampton. De 32-jarige doelman gaat er alles aan doen om zijn rentree voor het Nederlands elftal te maken.

Stekelenburg stond op 16 oktober 2012 tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië (1-4 zege) voor de laatste keer onder de lat bij Oranje. De 54-voudig international heeft zich altijd voorgehouden terug te willen keren bij het Nederlands elftal. ‘Dat is altijd zo gebleven. De laatste jaren was het logisch dat ik niet in aanmerking kwam. Daar heb ik simpelweg te weinig wedstrijden voor gespeeld’, zegt Stekelenburg in een vraaggesprek met Voetbal International.

‘Maar ik wil terug in het Nederlands elftal. Die ambitie heb ik altijd gehad en bij Southampton kan ik mijn kansen daarop flink vergroten’, vervolgt de oud-Ajacied, die in het afgelopen seizoen bij AS Monaco een rol als tweede doelman had achter Danijel Subasic. ‘Nu is het compleet anders’, verzekert Stekelenburg. ‘Fraser Foster is zwaar geblesseerd en Southampton had een keeper nodig. Ik wilde graag weer veel speeltijd krijgen. Dus één plus één is twee. Het is vrij simpel: ik ga spelen bij Southampton.’

Praat Mee!