Olympisch ticket ligt klaar voor Oranje vrouwen bij winst op Japan

De Oranje vrouwen kunnen in de nacht van dinsdag op woensdag wederom geschiedenis schrijven. Bij een overwinning op Japan plaatsen de Leeuwinnen zich voor de eerste keer in de historie van het vrouwenvoetbal voor de Olympische Spelen.

Het Nederlands vrouwenelftal stelde zich voor aanvang van het WK als doel om bij de beste drie Europese landen te eindigen en daarmee een ticket voor de Olympische Spelen in Rio in de wacht te slepen. Momenteel zijn alleen Duitsland, Frankrijk en Engeland nog actief op het mondiale eindtoernooi in Canada. De Engelse vrouwen zien onder de vlag van Groot-Brittanië echter af van deelname aan de Spelen, waardoor een kwartfinaleplaats volstaat.

Mocht Oranje vannacht verliezen, dan is plaatsing voor de Spelen alsnog mogelijk. In dat geval moet een toernooi met Noorwegen, Zweden en Zwitserland uitwijzen welk Europees land zich als derde plaatst.

De achtste finale tussen Nederland en Japan begint vannacht om 4.00 uur. Het duel wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS. (Foto: Instagram)

Praat Mee!