‘Niveau Stekelenburg op WK 2010 was een incident’

Maarten Stekelenburg werd maandagavond als nieuwe aanwinst van Southampton gepresenteerd. De voormalig doelman van het Nederlands elftal komt op huurbasis over van Fulham, dat vorig jaar degradeerde uit de Premier League. Oud-keepers Hans van Breukelen en Sander Boschker vinden dat Stekelenburg een goede keuze heeft gemaakt.

Van Breukelen, die in 1988 geschiedenis schreef door Europees kampioen te worden met Oranje, denkt niet dat Stekelenburg een echte topkeeper is, maar laat zich graag verrassen. ‘Als Maarten zijn niveau van het WK 2010 haalt, mag Southampton zijn handjes dichtknijpen. Maar dat was wél een incident. Een topper laat het over een langere periode zien en dat is Maarten niet gelukt’, legt Van Breukelen uit aan het dagblad Metro. ‘Hij mag Koeman dankbaar zijn met deze kans en ik verwacht dan ook dat Maarten hem met beide handen aangrijpt.’

Boschker maakte Stekelenburg tijdens het WK in 2010 van dichtbij mee als reservekeeper van het Nederlands elftal. De oud-keeper van FC Twente is ervan overtuigd dat Stekelenburg het goed gaat doen in Engeland. ‘Hij is nog steeds een goede keeper, ik snap echt niet dat hij zoveel op de bank heeft gezeten. Onder Ronald Koeman krijgt hij weer de kans om te spelen en dat heeft hij nodig’, aldus Boschker. (Foto: Instagram)

Praat Mee!