‘PSV schakelt bij afbericht uit Uruguay over op Oranje-debutant’

Steven Berghuis maakte tijdens de afgelopen interlandperiode een goede indruk op bondscoach Guus Hiddink. De 23-jarige aanvaller van AZ werd beloond met een plekje in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, maar een debuut bleef uit. Mogelijk volgt deze zomer alsnog de kers op de taart voor Berghuis, die een uitstekend seizoen doormaakte in Alkmaar. Volgens het Eindhovens Dagblad zit PSV achter de zoon van eenmalig international Frank Berghuis aan.

Momenteel is de clubleiding van PSV nog in gesprek met het management van Gáston Pereiro om te praten over een overgang. Een transfer van de offensieve middenvelder van het Uruguayaanse Nacional, waar ook oud-Ajacied Luis Suárez in zijn jongere jaren onder contract stond, lijkt op het laatste moment af te ketsen.

‘Hij staat bij ons op een lijst, maar is waarschijnlijk niet haalbaar’, zei Marcel Brands, technisch directeur van PSV, eerder al tegen Voetbal International over Pereiro. Als de twintigjarige Uruguayaan voor een andere bestemming kiest, schakelt de landskampioen over op Berghuis.

De oud-speler van FC Twente en VVV-Venlo maakte er eerder geen geheim van dat hij een transfer deze zomer wel ziet zitten. ‘Ik heb zeker ambitie om hoger te komen dan AZ. Wanneer weet ik nog niet en ook niet wanneer het juiste moment is. Als het komt, dan komt het’, aldus Berghuis tegenover de NOS.

Praat Mee!