‘Argentinië betaalde Ierse ploeg duizenden euro’s om Messi te sparen’

De Argentijnse voetbalbond zou in 2010 duizenden euro’s hebben betaald aan de Ierse ploeg om het rustig aan te doen met sterspeler Lionel Messi. Zo meldt de krant La Nación woensdag. Iedere voetballer zou voorafgaande aan het vriendschappelijke duel zo’n 9.000 euro hebben ontvangen.

De toenmalige en inmiddels overleden voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, Julio Grondona , zou Ierland hebben benaderd omdat hij de juiste verzekeringen voor zijn sterspeler niet op tijd voor het oefenduel rond kon krijgen. Om er voor te zorgen dat Messi niets overkwam betaalde hij een flinke som geld. De Ierse bond kwam eerder dit jaar al met een soortgelijke zaak in het nieuws, toen algemeen directeur John Delaney toegaf dat de FIFA Ierland miljoenen betaalde om de zaak over de handsbal van Thierry Henry met rust te laten.

De Ierse bond (FAI) ontkent de beschuldigingen overigens. In een officiële verklaring liet de voetbalbond optekenen niets af te weten van de gebeurtenissen die de Argentijnse krant beschrijft. Ook overweegt het land juridische stappen te gaan ondernemen.

Praat Mee!