Eredivisie stemt unaniem voor terugkeer staantribune

Alle achttien Eredivisieclubs zijn voor de komst van staantribunes. Zo meldt het Algemeen Dagblad, dat een enquête hield onder de voetbalclubs. Als belangrijkste argumenten worden het verhogen van de sfeer en het aantrekken van een jonger publiek genoemd.

‘Gevoelsmatig past het bij deze club om een of meerdere staanvakken te hebben,laat een woordvoerder van Feyenoord weten. ‘Mede om die reden is Feyenoord een van de initiatiefnemers geweest om dit weer hoog op de agenda van de KNVB te krijgen en het is mooi dat dit dankzij de bond nu een landelijke aanpak krijgt.’ PEC Zwolle heeft al ervaring met dit type tribunes. De club heeft al jaren een kleine staantribune. ‘Het werkt sfeerverhogend, dat is bij ons bewezen’, aldus technisch directeur Gerard Nijkamp.

De KNVB onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een massale terugkeer van de staantribunes. Vooral de veiligheid wordt hierbij goed onder de loep genomen. ‘Het uitgangspunt is meer wedstrijdbeleving. We hebben geconstateerd dat de roep om staantribunes toeneemt bij clubs en fans. Nu gaan supporters vaak staan op zittribunes en gangpaden die hier niet voor zijn ingericht. Dat kan gevolgen hebben voor de veiligheid, bijvoorbeeld in geval van spoedeisende hulp’, aldus de voetbalbond.

Praat Mee!