‘Newcastle hoopt op Oranje-internationals’

Met het succes van Daryl Janmaat in gedachten speurt Newcastle United deze zomer de Nederlandse transfermarkt af op zoek naar versterkingen. Zo meldt het Engelse Chronicle Live. De ploeg van trainer Steve McClaren bekijkt onder anderen Joël Veltman, Bas Dost en Georginio Wijnaldum.

De link met Nederland was voor de Engelse club dan ook een grote reden om Steve McClaren als trainer aan te stellen. De voormalige coach van FC Twente moet tijdens de transferperiode als gids gaan gelden. Als versterking voor de verdediging hoopt Newcastle, met voormalig Ajacieden Siem de Jong en Vurnon Anita in de gelederen, opnieuw op een speler uit Amsterdam: Veltman. De verdediger heeft echter nog een contract tot en met 2018, waardoor de club een flinke transfersom zal moeten neerleggen.

Ook Wijnaldum is geen goedkope versterking. Zo’n vijftien miljoen euro is de vraagprijs van zijn huidige club PSV. Ook Wolfsburg-spits Dost en Chelsea-speler Marco van Ginkel werden bekeken door the Magpies. De Premier League-club wil vooral de verdediging en aanval gaan versterken.

Praat Mee!