Update | Ould-Chikh verruilt FC Twente voor Benfica

FC Twente dreigt Bilal Ould-Chikh kwijt te raken aan Benfica. De zeventienjarige vleugelspeler, die momenteel op trainingskamp is met Oranje onder 19, kan een vijfjarig contract tekenen in Lissabon.

De ‘Arjen Robben van Roosendaal’ brak dit seizoen door bij FC Twente en plaatste zich met Oranje onder 19 voor het EK in Griekenland, dat van 6 tot en met 19 juli plaatsvindt. Volgens Voetbal International hebben Benfica en FC Twente reeds een akkoord bereikt over een overgang van Ould-Chikh. De Portugese topclub maakt ongeveer anderhalf miljoen euro over op de bankrekening van de Tukkers,.

De club uit Enschede ziet zich genoodzaakt om het toptalent van de hand te doen. Ould-Chikh staat nog tot de zomer van 2016 onder contract bij FC Twente. Gesprekken over een nieuwe verbintenis liepen nergens op uit, waardoor de landskampioen van 2010 de jeugdinternational wel moet verkopen. Anders loopt Ould-Chikh volgend jaar transfervrij de deur uit.

Update 8 juli 20.14 uur

De kogel is door de kerk. FC Twente-speler Bilal Ould-Chikh vervolgt zijn nog prille loopbaan bij Benfica. De zeventienjarige international van Oranje onder 19 gaat een vijfjarig contract ondertekenen in Lissabon. Dat maakte Benfica woensdagavond bekend via de officiële kanalen. Ould-Chikh komt in de Portugese hoofdstad Ola John tegen, die in 2012 eveneens de overstap maakte van Twente naar Benfica. (Foto: Instagram)

Praat Mee!