Celtic-trainer: ‘Virgil blijft hier voor de voorronden van de Champions League’

Het begint inmiddels een bekend verhaal te worden. Virgil van Dijk wil komende zomer Celtic graag verlaten voor een grote buitenlandse club, maar de Schotten doen er alles aan om een transfer van de Nederlander te dwarsbomen. Dit keer spreekt manager Ronny Deila zich uit over de sportieve toekomst van Van Dijk.

De oud-speler van FC Groningen wordt veelal in verband gebracht met clubs uit de Engelse Premier League. Deila vindt dat Van Dijk alleen moet vertrekken als een topclub zich meldt in Glasgow. ‘Als hij (Van Dijk, red.) ergens tekent, dan moet het bij een heel grote club zijn die meestrijdt om de eindzege in de Champions League. Anders kan hij beter hier blijven’, zei Deila tijdens een persconferentie.

‘Ik praat veel met Virgil, ik heb de situatie onder controle’, stelde de Noorse trainer de achterban van Celtic gerust. ‘Hij weet wat ik wil en ik weet wat hij wil. Virgil verheugt zich op het nieuwe seizoen met Celtic en blijft hier voor de voorronden van de Champions League. Dat is enorm belangrijk voor ons. En hopelijk speelt hij ook goed voetbal in de groepsfase.’

Praat Mee!