‘Berghuis op weg naar PSV’

PSV lijkt definitief zijn zinnen te hebben gezet op de komst van Steven Berghuis. Gisteren meldde het Eindhovens Dagblad al dat de landskampioen Berghuis als een goed alternatief ziet voor de Uruguayaanse middenvelder Gåston Pereiro. Die transfer lijkt nu definitief van de baan te zijn, waardoor PSV is overgeschakeld op de aanvaller van AZ.

Volgens Omroep Brabant heeft de clubleiding zelfs al een gesprek gehad met het management van Berghuis. De regionale omroep meldt dat er schot in de zaak zit en dat de oud-speler van FC Twente hard op weg is naar Eindhoven. Daar moet hij de vertrokken Memphis Depay doen vergeten. De 21-jarige Oranje-international werd in het afgelopen seizoen kampioen met PSV en tekende deze maand een vierjarig contract bij Manchester United.

Berghuis mocht zich in mei voor de eerste keer melden bij het Nederlands elftal. Hij wist zich bij de definitieve selectie voor de interlands met de Verenigde Staten (3-4 nederlaag) en Letland (0-2 zege) te spelen, maar kreeg uiteindelijk geen speeltijd van bondscoach Guus Hiddink. De 68-jarige Varssevelder vond dat Berghuis desalniettemin een goede indruk had achtergelaten. ‘De eerste trainingsweek sprong hij er echt uit en hij kreeg een terugslag toen de ’buitenlanders’ zich meldden. Logisch, maar als je ziet hoe hij het daarna oppakt en zijn kansen ziet en grijpt dan kan ik daar echt van genieten’, was Hiddink tegenover De Telegraaf lovend over de nieuweling. (Foto: Instagram)

Praat Mee!