‘Transfer Ould-Chikh naar Benfica verbaast mij niet erg’

Bilal Ould-Chikh gaat zo goed als zeker aan de slag bij Benfica. In Lissabon ligt een vijfjarig contract klaar voor de zeventienjarige aanvaller van Oranje onder 19. Oud-ploeggenoot Sven Verlaan kijkt er niet van op dat de Portugese grootmacht Ould-Chikh vast wil leggen.

Verlaan maakte Ould-Chikh mee bij Jong FC Twente. De kleine dribbelaar is volgens Verlaan een ‘geweldige voetballer.’ ‘Zijn transfer naar Benfica verbaast mij niet erg. Het was al duidelijk dat hij niet bij FC Twente zou blijven en ik denk dat Benfica niet een heel verkeerde stap is. Het lijkt me een club die goed met jonge jongens om kan gaan en altijd aanvallend spel laat zien. Met zijn talent past hij daar wel tussen’, zegt de voetballer van FC Den Bosch tegen Omroep Brabant.

‘Techniek, fysiek, snelheid, hij heeft het allemaal’, gaat Verlaan verder. ‘Aan vertrouwen heeft hij ook geen gebrek, maar dat siert hem wel. Als hij zo door blijft gaan, kan hij een goede voetballer worden. Maar hij is nog heel jong, dus het is lastig dit nu al te zeggen.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!