Van Persie: ‘EK gaat belangrijke rol spelen in toekomstkeuze’

Robin van Persie staat op de nominatie om te worden verkocht door Manchester United. De 31-jarige aanvaller beschikt over een eenjarig contract, maar hoeft na een teleurstellend seizoen niet meer te rekenen op het volledige vertrouwen van Louis van Gaal. En dus denkt Van Persie tijdens zijn vakantie na over zijn toekomstplannen. 

In een interview met ELF Voetbal/Magazine gaat de aanvoerder van het Nederlands elftal voor de eerste keer in op de geruchten over een mogelijk vertrek uit Manchester. Van Persie wil veel aan spelen toekomen in het nieuwe seizoen, zodat hij topfit naar het EK in Frankrijk af kan reizen. ‘Volgend jaar staat er een EK voor de deur en dat toernooi gaat een belangrijke rol spelen in de toekomstkeuze die ik ga maken. In Frankrijk wil ik hoe dan ook goed voor de dag komen’, vertelt de Rotterdammer.

Toch is de garantie op speeltijd niet de belangrijkste factor in de keuze van Van Persie. ‘Het belangrijkste is de wens van mijn vrouw en kinderen. Wat ik nu ook ga doen: Bouchra, Shaqueel en Dina Layla staan het hoogst in de pikorde en moeten er gelukkig van worden’, zegt de 98-voudig international.

Beest

Van Persie had na afloop van het seizoen al rekening gehouden met de geruchtenstroom die inmiddels op gang is gekomen rond zijn persoon. ‘Dat is inherent aan een club als Manchester’, weet de oud-speler van Arsenal. ‘Dat er ooit zulke berichten zouden verschijnen, wist ik al toen ik voor United koos. Manchester is in de goede zin van het woord een beest. Dat gaat tekeer als het goed gaat, maar vooral in mindere tijden. Ik heb beide bij de club gekend’, aldus Van Persie. (Foto: Instagram)

Praat Mee!