VIDEO | Handtastelijke Jara blijkt recidivist te zijn

VIDEO | Gonzalo Jara staat al een aantal dagen in het middelpunt van de belangstelling in Zuid-Amerika. De Chileense verdediger stak woensdagnacht tijdens de kwartfinalewedstrijd van de Copa América tegen Uruguay zijn vinger in het achterwerk van Edinson Cavani. Het was niet de eerste keer dat Jara dat deed. In 2012 was Gonzalo Higuaín al eens het slachtoffer van de ‘bips-prikker.’

Op beelden uit het WK-kwalificatieduel Chili – Argentinië is te zien hoe Jara de aanvaller van Napoli eerst wegduwt, voordat hij met zijn vinger richting het achterwerk van Higuaín grijpt. De Argentijnse spits is net als Cavani niet gediend van de handtastelijke Jara en duwt hem vervolgens weg.

Net als tegen Uruguay werd ook deze actie niet waargenomen door de scheidsrechter. Het incident bleef destijds wel onbestraft. Deze keer lijkt Jara er echter niet zonder straf vanaf te komen. Zuid-Amerikaanse media lieten eerder weten dat de recidivist een straf tegemoet kan zien die hem de rest van het toernooi aan de kant houdt.

Bekijk de beelden hieronder.


(Foto: DSanchez17, Wiki Commons)

Praat Mee!