Telegraaf: ‘PSV opent snel gesprekken met AZ over Berghuis’

De Telegraaf meldt vrijdagochtend dat PSV en AZ op korte termijn de onderhandelingen zullen starten over een transfer van Steven Berghuis. Na de Belg Maxime Lestienne moet de 23-jarige Berghuis de tweede versterking worden op de flanken van PSV.

Het gat tussen beide clubs moet te overbruggen zijn. Volgens het ochtendblad stuurt AZ aan op een transfersom van zes miljoen euro, terwijl PSV denkt aan vier miljoen euro. Marcel Ritzmaier zou ook in de deal betrokken kunnen worden. De Oostenrijkse middenvelder is op een zijspoor beland in Eindhoven en staat in de belangstelling van AZ.

Berghuis wil zelf nog niet op de zaken vooruitlopen. Tegenover De Telegraaf reageerde de Apeldoornaar op de geruchten over een mogelijk vertrek naar de landskampioen. ‘Ik ben op de hoogte van de interesse van PSV’, aldus Berghuis, die tijdens de afgelopen interlandperiode zich voor de eerste keer mocht melden bij het Nederlands elftal.

‘AZ heeft alle recht om veel geld voor me te vragen. Als het niet doorgaat, dan ga ik met alle plezier door bij AZ. Ik zie het wel. Ik ga eerst op vakantie en meld me 6 juli weer bij AZ’, zei Berghuis.

Lestienne

PSV heeft zich alvast verzekerd van de diensten van Lestienne. De vleugelaanvaller wordt één jaar gehuurd van het Qatarese Al-Arabi, dat hem vorig jaar zomer voor tien miljoen euro overnam van Club Brugge. Lestienne kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Genoa, maar kon daar geen onuitwisbare indruk achterlaten.

Praat Mee!