Duitsers missen anderhalf team bij start voorbereiding

De bondscoach van Duitsland, Joachim Löw, mist bij de start van zijn WK-voorbereiding liefst achttien potentiële WK-gangers. Mede door de bekerfinale Dortmund – Bayern München is een grote groep afwezig.

Naast de vele afwezigen door de bekerfinale, kent Duitsland ook veel blessure problemen. Midden mei zijn echter de goede prestaties van de spelers van Die Mannschaft in binnen- en buitenland de oorzaak van de absenties.

Buiten de landsgrenzen komen Per Mertesacker, Lukas Podolski en Mesut Özil in actie voor de FA Cup finale op 17 mei in Engeland. Bovendien komen in Spanje en Italië Mario Gomez, Miroslav Klose en Sami Khedira mogelijk nog in actie.

De grootste boosdoener is echter de finale om de Duitse beker. Daar spelen Manuel NeuerPhilipp Lahm, Jérome BoatengBastian SchweinsteigerToni Kroos,Thomas MüllerMario GötzeRoman WeidenfellerMats HummelsMarcel SchmelzerKevin Grosskreutz en Marco Reus mogelijk in.

Voor Löw worden de problemen alleen maar groter wanneer Bayern München er bovendien in slaagt om de Champions League finale te halen. Die wedstrijd wordt pas op 24 mei gespeeld in Lissabon. Op 13 mei speelt Duitsland zijn eerste oefeninterland tegen Polen, waar topschutter Robert Lewandoski dus ook afwezig zal zijn. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!