Update | Nigel de Jong verlengt contract bij AC Milan tot 2018

Er lijkt eindelijk een einde te komen aan de maandenlange soap rond de sportieve toekomst van Nigel de Jong. La Gazzetta Dello Sport maakt vrijdag melding van een op handen zijnde verlenging van het contract van de Oranje-international bij AC Milan.

De Jong liet aan het begin dit jaar nog doorschemeren open te staan voor een nieuw avontuur. ‘Mijn contract loopt af, er gaat straks weer iets moois komen’, zei de middenvelder van Oranje in februari tegen het Algemeen Dagblad, die vervolgens in verband werd gebracht met een hereniging met Louis van Gaal bij Manchester United. Ook een terugkeer naar Ajax kwam ter sprake.

De 81-voudig international kwam later in het seizoen terug op zijn besluit en gaf bij de clubleiding van AC Milan aan zijn contract te willen verlengen. De Milanese club moest daar in eerste instantie niks van weten. Uiteindelijk is Milan toch overstag gegaan en willen beide partijen graag verder met elkaar.

‘Beide partijen deden de afgelopen maanden erg twijfelachtig’, beschrijft La Gazetta Dello Sport de gang van zaken tussen De Jong en AC Milan. ‘De Jong zei om de week dat hij dan weer wel en dan weer niet wilde blijven. Milan deed hetzelfde en zei de ene keer dat De Jong weg mocht en de andere keer dat ze hem wilden houden. Nu zijn ze er eindelijk over uit.’

Update 26 juni 13.10 uur

Nigel de Jong heeft vrijdag zijn aflopende verbintenis bij AC Milan tot medio 2018 verlengd. Dat maakte de Italiaanse topclub aan het einde van de ochtend bekend.

(Foto: Instagram)

Praat Mee!