Huntelaar rekent op EK: ‘In Brazilië werden we derde van de wereld’

Het Nederlands elftal deed op 12 juni goede zaken in de EK-kwalificatiereeks door Letland met 2-0 te verslaan. Oranje heeft daardoor weer uitzicht op rechtstreekse plaatsing voor het EK in Frankrijk. Klaas-Jan Huntelaar was onzichtbaar tegen de Letten, maar koesterde de drie punten. De spits van het Nederlands elftal kent geen twijfel: Oranje is er volgend jaar zomer bij in Frankrijk.

De ploeg van bondscoach Guus Hiddink heeft nog vier kwalificatiewedstrijden voor de boeg in aanloop naar het EK, waaronder Tsjechië-thuis. Oranje heeft plaatsing voor het eindtoernooi helemaal in eigen hand. Bij een overwinning op Tsjechië neemt Nederland de tweede plek over. Die plaats is aan het einde van de rit goed voor een EK-ticket.

Huntelaar heeft alle vertrouwen in Oranje. ‘In Brazilië werden we derde van de wereld. We hebben nog steeds onze kwaliteiten, maar mentaal moet het ook goed zitten’, legt de 31-jarige aanvaller uit in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

Geen spijt

De spits van Schalke 04 verlengde aan het begin van dit jaar zijn contract bij de club uit Gelsenkirchen. Ondanks dat Schalke zich niet wist te plaatsen voor de Champions League, heeft de oud-speler van Ajax, Real Madrid en AC Milan geen spijt van zijn contractverlenging. ‘Eens in de zoveel jaar gaat het gewoon minder. Het was een roerig seizoen, maar geen verloren seizoen. Ik weet dat ik met Schalke 04 niet snel kampioen ga worden, dat heb ik ingecalculeerd.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!