Update | ‘Clasie en Willems nadrukkelijk in beeld bij Lazio’

Jordy Clasie volgt mogelijk snel het voorbeeld van Stefan de Vrij. De middenvelder van het Nederlands elftal zou volgens Corriere Dello Sport weleens op korte termijn kunnen verkassen naar Lazio Roma, dat vorig jaar ook al zaken deed met Feyenoord inzake de transfer van De Vrij. 

De Romeinse club moet binnen afzienbare tijd waarschijnlijk afscheid nemen van Lucas Biglia, die in de belangstelling staat van Real Madrid en Paris Saint-Germain. Bij een vertrek van de Argentijn komt Clasie in beeld als opvolger. De twaalfvoudig international heeft nog een contract tot de zomer van 2018 bij Feyenoord, dat naar verluidt achttien miljoen euro wil hebben voor de dirigent op het middenveld.

Clasie kan in Rome de vierde Nederlander worden. Naast De Vrij, die in de zomer van 2014 voor 8,5 miljoen euro Feyenoord verruilde voor Lazio, staan ook Edson Braafheid en Wesley Hoedt onder contract bij de nummer drie van Italië. Eerder werd Clasie al in verband gebracht met Schalke 04, AS Roma, FC Porto, Southampton, Sunderland en Newcastle United.

Update 27 juni 11.53 uur

Naast Jordy Clasie zou ook mede-international Jetro Willems zich mogen verheugen op de belangstelling van Lazio Roma, zo meldt de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport. De huidige linksback van de Romeinse club, Stefan Radu, staat op het punt om een transfer te maken naar Sampdoria. Bij een vertrek van de Roemeen gaat Lazio een poging wagen om Willems los te weken bij PSV. (Foto: Instagram)

Praat Mee!