‘Cech staat voor gevoelige overstap naar aartsrivaal Chelsea’

Petr Cech wordt spoedig gepresenteerd als de nieuwe doelman van Arsenal. Alleen een medische keuring staat een overgang van de Tsjechische sluitpost nog in de weg, zo weet BBC Sport. Chelsea en Arsenal bereikten reeds overeenstemming over een transfer, terwijl Cech zelf ook rond is met The Gunners.

De 33-jarige keeper met de karakteristieke helm stond sinds 2004 onder contract bij Chelsea en won alles wat er te winnen valt. Vorig seizoen verloor Cech echter zijn basisplaats bij de Londense club, nadat Thibaut Courtois terugkeerde van een verhuurperiode aan Atlético Madrid. Aan het einde van het seizoen maakte Cech bij de clubleiding van Chelsea bekend graag te willen vertrekken, omdat hij wekelijks aan spelen toe wil komen.

Cech hoopt volgend jaar met Tsjechië mee te kunnen doen aan het EK in Frankrijk. De Tsjechen zitten in de kwalificatiepoule bij het Nederlands elftal en bezetten momenteel de tweede plek. Op 13 oktober komt Tsjechië nog op bezoek in de Amsterdam Arena voor de kwalificatiewedstrijd tegen Oranje. Dat kan weleens een beladen duel gaan worden, aangezien Nederland momenteel drie punten achterstaat op de ploeg van bondscoach Pavel Vrba en in dat geval moet winnen. (Foto: Andrea Sartorati, Wiki Commons)

Praat Mee!