Reclame gaat 6.666 euro per seconde kosten tijdens WK

Wie tijdens het aankomend graag met een spotje op TV komt tijdens de wedstrijd Spanje – Nederland, zal daarvoor flink in de buidel moeten tasten. Een halve minuut reclame kost 200.000 euro.

De Ster gaat een zogenaamde ‘Super Dutch’ reclameblok neerzetten tijdens de wedstrijd die al is omgedoopt tot ‘Revanche voor ’10’‘De eis is dat de commercials voor ‘Super Dutch’ nooit eerder te zien zijn geweest’, laat een woordvoerster van de Ster weten aan het Algemeen Dagblad. ‘We gaan kijkers ruim van tevoren warm maken voor dat reclameblok. Het moet iets bijzonders worden. Het zit bijna vol. Logisch, dit is een uniek evenement.’

Tijdens de andere poulewedstrijden van Oranje zullen de kosten omlaag gaan. Voor de wedstrijden tegen Chili en Australië hoeft een adverteerder ‘slechts’ 99.000 euro te betalen, ‘maar’ 3.300 euro per seconde. Wie er exact gaan investeren in de reclameblokken is nog niet bekend. Grote organisaties als ING en Heineken, die vandaag zijn campagne lanceerde, zijn de voornaamste kandidaten. Dat andere biermerk, Bavaria, zal ook een andere manier moeten zoeken om zichzelf te profileren. Hun Bavaria-dress (zie foto boven) zorgde voor veel ophef tijdens het WK 2010. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!