Huntelaar: ‘We hebben de EK-kwalificatie te licht opgevat’

De weg naar het EK ligt nog vol hobbels voor het Nederlands elftal. Oranje staat met nog vier kwalificatiewedstrijden te gaan op de derde plek, en zou in dat geval play-offs moeten spelen voor een ticket naar Frankrijk. Klaas-Jan Huntelaar wijt de moeizame kwalificatiereeks aan nonchalance.

En dus moet het Nederlands elftal in september flink aan de bak als de volgende twee kwalificatieduels op het programma staan: IJsland (thuis) en Turkije (uit). ‘Er staat druk op. Dat is onze eigen schuld’, zegt Huntelaar tegen ELF Voetbal Magazine. ‘We hebben de EK-kwalificatie te licht opgevat. Maar ik weet zeker dat we er over een jaar bij zijn in Frankrijk.’

WK-doelpunt tegen Mexico

Huntelaar hoopt volgend jaar met Oranje een serieuze gooi te kunnen te doen naar de Europese titel. Zijn gedachten gaan nog weleens terug naar het WK in Brazilië. ‘Ik denk soms nog terug aan het WK. Ook aan mijn goal tegen Mexico. Dat was het hoogtepunt uit mijn carrière. Een jaar gaat best snel hè? Daarin kan veel veranderen. Dat maakt topsport ook mooi’, stelt Huntelaar.

Praat Mee!