‘Besiktas heeft beste papieren voor Van Persie’

Vorige week leek Fenerbahçe nog de belangrijkste gegadigde om Robin van Persie over te nemen van Manchester United. Inmiddels heeft stadsgenoot Besiktas de beste papieren. Van Persie moet in Turkije de opvolger worden van Demba Ba.

De Senegalees staat volgens diverse Turkse media in de serieuze belangstelling van het Chinese Shanghai Shenua, dat circa vijftien miljoen euro voor hem over heeft. Voor dat geld wil Besiktas zich graag versterken met Van Persie, die in de tweede seizoenshelft op een zijspoor is beland in Manchester. The Red Devils vragen naar verluidt zes miljoen euro voor de aanvoerder van Oranje. Van Persie kan in Istanboel een driejarig contract ondertekenen, waarmee hij 4,2 miljoen euro op jaarbasis gaat verdienen.

De Oranje-international gaf eerder deze week al aan te kijken naar andere clubs. ‘Volgend jaar staat er een EK voor de deur en dat toernooi gaat een belangrijke rol spelen in de toekomstkeuze die ik ga maken. In Frankrijk wil ik hoe dan ook goed voor de dag komen’, zei Van Persie tegen ELF Voetbal Magazine. (Foto: Instagram)

Praat Mee!