Filipe Luis: ‘Spelen voor Spanje makkelijker dan voor Brazilië’

Filipe Luis (29) speelt al sinds 2005 in Spanje en had dus voor de Oranje tegenstander in aanmerking kunnen komen. De linksback speelde echter al vier interlands voor geboorteland Brazilië.

De speler van Atletico Madrid, die op een blauwe maandag nog door Ajax gehuurd werd, denkt desalniettemin dat spelen voor Spanje makkelijker zou zijn dan voor Brazilië. ‘Het is moeilijker om in het Braziliaanse elftal te komen als je nog niet geselecteerd bent. Spanje heeft Jordi Alba, Monreal en Alberto Moreno op links. Op rechts hebben ze Azpilicueta, Arbeloa en Juanfran. In Brazilië heb je minstens tien linksbacks en tien rechtsback en dan vergeet ik er nog een paar’, zegt Filipe Luis tegen ESPN. 

Bij Brazilië moet Filipe Luis met name de concurrentie aangaan met Marcelo, Maxwell en Adriano. Daar springt één speler uit aldus Filipe Luis. ‘Ik vind Marcelo de beste linksback in de wereld. Ik heb al zoveel van hem geleerd door alleen naar hem te kijken’, looft de Braziliaan zijn concurrent. Filipe Luis won met Brazilië de Confederations Cup 2013 en speelde tot op heden vier interlands voor de Goddelijke Kanaries. (Foto: Carlos Delgado)

 

Praat Mee!