‘Bilprikker’ Jara naar huis gestuurd door Zuid-Amerikaanse bond

De Copa América zit erop voor Gonzalo Jara. De Chileense verdediger is naar aanleiding van het ‘bilprik-incident‘ voor drie wedstrijden geschorst door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL, en mist daardoor de halve finale en de eventuele finale. 

Jara vestigde vorige week donderdag alle aandacht op zich, nadat hij in de kwartfinalewedstrijd tegen Uruguay Edinson Cavani in zijn billen had geprikt. Het voorval was de scheidsrechter ontgaan, maar na het bekijken van videobeelden heeft de CONMEBOL Jara alsnog bestraft. Naast zijn schorsing heeft de speler van FSV Mainz 05 ook een boete gekregen van 6.700 euro.

Overigens liet zijn club eerder al weten niets meer te maken willen hebben met Jara. ‘Dit soort gedrag kunnen we niet tolereren. Erger nog dan zijn handtastelijkheid vind ik het theater dat hij daarna maakte’, doelde technisch directeur Christian Heidel op de theatrale val van Jara, waardoor de scheidsrechter Cavani met een tweede gele kaart van het veld stuurde. (Foto: Clément Bucco-Lechat, Wiki Commons)

Praat Mee!