Van den Brom rekent op aanblijven Berghuis: ‘Geen enkele club heeft zich gemeld’

Na een week waarin Steven Berghuis werd gelinkt aan PSV, heeft AZ-trainer John van den Brom de verwachting uitgesproken dat de 23-jarige vleugelaanvaller ook het komende seizoen in Alkmaarse dienst voetbalt.

‘Ik ga ervan uit dat Steven bij ons blijft’, vertelt Van den Brom tegen RTV Noord-Holland. ‘Geen enkele club heeft zich gemeld voor een speler tot nu toe. Maar mocht dat gebeuren, dan moeten wij als club klaarstaan om in te springen’, weet de oud-international van het Nederlands elftal, die vorig jaar het stokje overnam van Marco van Basten.

De Telegraaf liet vrijdag weten dat PSV zich snel bij de clubleiding van AZ zou melden om een transfer van Berghuis te bespreken. Tot dusver hebben de Eindhovenaren echter nog niets van zich laten horen. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de Uruguayaan Gaston Pereiro. PSV wil eerst kijken of de komst van de speler van Nacional haalbaar is, voordat het overschakelt op Berghuis.

De oud-speler van FC Twente mag volgens De Telegraaf voor zes miljoen euro vertrekken uit Alkmaar. Berghuis gaf eerder al aan op de hoogte te zijn van de interesse van PSV.

Praat Mee!