Wijnaldum klaar voor volgende stap: ‘Ik ben veel verder dan vorig jaar’

Georginio Wijnaldum lijkt de eerstvolgende international te zijn die de Eredivisie achter zich laat. De aanvallende middenvelder van PSV staat bij diverse clubs op het verlanglijstje. Het wachten is totdat één van die clubs toeslaat en Wijnaldum vastlegt.

Vorig jaar zomer kon de oud-Feyenoorder al een transfer maken. Destijds was Paris Saint-Germain zeer concreet voor Wijnaldum. De 24-jarige Rotterdammer koos er toen voor nog een jaar aan zijn verblijf in Eindhoven te plakken. Dit jaar zijn de kaarten anders geschud en staat Wijnaldum open voor een buitenlandse club.

‘Zeker weten. Ik ben nu veel verder’, laat Wijnaldum weten aan Helden Online. De twintigvoudig Oranje-international is er desalniettemin van overtuigd dat hij ook vorig seizoen al de stap had kunnen maken naar PSG. ‘Ik heb genoeg vertrouwen in mijn eigen kunnen dat ik, als ik vorige zomer gegaan was, ook dan al bij PSG zou gaan spelen. Dat weet ik zeker. Maar ik wilde niet weg bij PSV met een laatste seizoen waarin ik vooral geblesseerd was.’

Robben

Wijnaldum maakte vorig jaar onderdeel uit van de Oranje-selectie die op het WK in Brazilië beslag legde op de derde plaats. In de troostfinale tegen Brazilië (3-0) tekende hij in blessuretijd de derde treffer aan voor Nederland. Elke interlandperiode kijkt hij weer zijn ogen uit als hij ziet hoe spelers als Arjen Robben en Robin van Persie leven voor het voetbal. ‘Nee, ik vraag geen advies aan die jongens, ik observeer vooral. Niet normaal wat Robben bijvoorbeeld al voor een krachtprogramma doet vóór een training’, spreekt Wijnaldum zijn bewondering uit voor de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal.

Praat Mee!