Onder 19 neemt tassen vol met contant geld mee naar Griekenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft de KNVB geadviseerd om de afvaardiging van Oranje onder 19 met voldoende contant geld op het vliegtuig naar Griekenland te sturen, omdat de banken in het land ten minste een week dicht zijn.

De Griekse regering heeft die beslissing genomen vanwege de financiële malaise in het Zuid-Europese land. Een woordvoerder van de KNVB onderhoudt nauw contact met de UEFA en het ministerie van BZ. De zegsman laat weten dat het geld wordt verdeeld onder de leden van de technische staf.

‘Het betalingsverkeer in Griekenland kan hinder ondervinden door de financiële onrust, dus kan er in Griekenland misschien niet gepind worden of gebruik gemaakt worden van creditcards’, legt een woordvoerder van het ministerie van BZ de situatie in Griekenland uit. ‘Gelukkig is het meeste al geregeld, zoals hotels, accommodatie en transfers naar de stadions. Maar je moet voorbereid zijn op onvoorziene zaken, dus moet er cash geld mee.’

Oranje onder 19 neemt van 6 tot en met 19 juli deel aan het jeugd-EK in Griekenland. De ploeg van bondscoach Aron Winter zit in een poule met Rusland, Spanje en Duitsland. Op 7 juli speelt Nederland de openingswedstrijd tegen de Russen. (Foto: Instagram)

Praat Mee!