Hiddink: ‘Ik vind het jammer dat het zo gelopen is’

Guus Hiddink heeft kort gereageerd op zijn vertrek als bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB beëindigde maandagavond de samenwerking met de 68-jarige oefenmeester, nadat Hiddink nog geen jaar geleden werd aangesteld als opvolger van Louis van Gaal.

‘Ik vind het jammer dat het zo gelopen is’, verklaart de oud-bondscoach op de website van de KNVB. ‘Ik vond het een eer om weer bondscoach te zijn van het Nederlands elftal, en ik wens mijn opvolger, de staf en de selectie alle succes op weg naar het EK in Frankrijk.’ De meest waarschijnlijke opvolger van Hiddink is Danny Blind. Het was eigenlijk de bedoeling dat Blind na het EK in Frankrijk het stokje over zou nemen, maar door het vertrek van Hiddink ligt een vervroegde aanstelling in het verschiet voor de vader van 29-voudig international Daley Blind.

Directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen had liever gezien dat Hiddink Oranje naar het EK had geloodst. ‘Ik betreur deze ontwikkeling. Helaas waren de resultaten van het werk van Guus niet voor iedereen meteen zichtbaar, we danken Guus voor zijn inzet’, aldus Van Oostveen. (Foto: Pascal Kamperman, Twitter)

Praat Mee!