Update | KNVB woensdag in gesprek met agent Blind

De KNVB hoopt Danny Blind op korte termijn aan te kunnen stellen als opvolger van Guus Hiddink, die maandagavond op straat werd gezet door de Nederlandse voetbalbond. Beide partijen zijn in gesprek over de invulling van het bondscoachschap.

Het ontslag van Hiddink heeft geen gevolgen voor de overige leden van de technische staf. Zo blijft ook Ruud van Nistelrooy aan als assistent-trainer van de nieuwe bondscoach. De bond liet in zijn verklaring over het vertrek van Hiddink wel wat ruimte voor speculatie over de opvolger van de oud-trainer van PSV en Chelsea. ‘Over de invulling van de ontstane vacature beraadt de KNVB zich’, liet de KNVB weten op de eigen website. Ondanks dat de bond niet openlijk uitspreekt als eerste met Blind in gesprek te gaan, is dat volgens Voetbal International wel het geval.

Duitse constructie

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Danny Blind pas na het EK 2016 in Frankrijk Hiddink op zou volgen als bondscoach. De KNVB liet zich daarbij inspireren door de Duitse voetbalbond, die Joachim Löw in 2004 aanstelde als assistent van Jürgen Klinsmann. Twee jaar later promoveerde Löw tot bondscoach van het Duitse nationale elftal, waarmee hij in Brazilië wereldkampioen werd.

Blind werkte eerder als assistent onder Louis van Gaal, die na het desastreuze EK 2012 in Polen en Oekraïne de taken overnam van Bert van Marwijk. Als hoofdtrainer heeft de 53-jarige Zeeuw nog weinig ervaring. In het seizoen 2005/2006 was hij de eindverantwoordelijke bij Ajax. Na het winnen van de KNVB-beker en een tweede plaats in de competitie mocht Blind zijn biezen pakken in Amsterdam.

Update 30 juni 12.29 uur

De bond gaat woensdag in gesprek met de zaakwaarnemer van Danny Blind, Rob Jansen. Het gesprek gaat over de functie als bondscoach, die nu vacant is door het vertrek van Hiddink. ‘Dat kan niet anders’, laat Jansen weten.

Praat Mee!