Gullit: ‘Verhaal Hiddink al misgegaan bij zijn aanstelling’

Het ontslag van Guus Hiddink lag volgens oud-international Ruud Gullit in de lijn der verwachting. De voetbalanalyticus geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat het na het WK in Brazilië al fout ging.

‘Het verhaal Hiddink is al misgegaan bij zijn aanstelling. Terwijl iedereen klaar was voor een nieuwe generatie trainers, koos KNVB-directeur Van Oostveen toch voor de oude Hiddink. Een gemiste kans, zeker omdat iemand van de nieuwe generatie zoals Ronald Koeman zelf ook graag wilde’, citeert het dagblad op uit de mond van Gullit.

Danny Blind is de logische vervanger van Hiddink. De KNVB hoopt de assistent-trainer snel te kunnen promoveren tot bondscoach. Volgens Gullit is Blind zo’n trainer van de nieuwe generatie. ‘Maar dat maakt de klus als bondscoach niet gemakkelijker. Ik wens hem veel succes. Het Nederlands elftal staat er niet best voor en Danny heeft nauwelijks ervaring als hoofdtrainer. Daarom heeft hij alle steun nodig. Ik gun het hem zeker, maar er zitten nogal wat valkuilen in de weg.’

Het belangrijkste is dat Oranje snel resultaten gaat boeken onder Blind. ‘Daarvoor is realisme vereist. Met het huidige beschikbare spelersmateriaal weet ik één ding zeker: de aanval is niet de beste verdediging. Danny is zelf verdediger geweest. Hij moet weten dat een goede organisatie van levensbelang wordt om alsnog kwalificatie voor het EK 2016 af te dwingen’, aldus Gullit.

Praat Mee!