Hiddink harkt flinke afkoopsom binnen met ontslag

Guus Hiddink mag een fikse ontslagvergoeding tegemoet zien van de KNVB. De bond maakte maandag bekend dat de samenwerking met Hiddink per 1 juli wordt beëindigd. Zijn contract liep echter nog door tot en met het EK in Frankrijk van volgend jaar.

Volgens het zakenblad Quote koopt de KNVB het contract van Hiddink voor één miljoen euro af. Het economische tijdschrift bombardeert de oud-bondscoach van Oranje dan ook meteen tot de meest hebberige trainer van de Lage Landen. ‘Bij Anzhi verdiende Guus Geluk naar verluidt €10 miljoen euro per jaar. Hij bleef daar ruim een jaar, en verlengde vervolgens zijn contract. Kort daarop brak er plots onenigheid uit, waardoor hij zijn contract liet afkopen.  De gouden adieu-premie die hij ontving is meervoudig aan de waarde van alle oprotpremies die Aad de Mos ooit bij elkaar pingelde.’

Ook bij eerdere trainersklussen harkte Hiddink de miljoenen binnen, wat hem de rijkste trainer van Nederland maakt. ‘Bij Real Madrid katapulteerde hij zichzelf naar een jaarsalaris van 6,6 miljoen gulden – plus weer – een ontslagvergoeding van 7 miljoen gulden’, somt Quote de vorstelijke vergoedingen van Hiddink op. ‘Bij PSV toucheerde hij tot afgrijzen van PSV-commissaris Jan Timmer €1 miljoen per jaar. In Rusland en Turkije verdiende hij zelfs €3 miljoen euro per jaar.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!