Van Hanegem snapt KNVB niet: ‘Daar word ik misselijk van’

Het ontslag van Guus Hiddink zit Willem van Hanegem niet helemaal lekker. De oud-voetballer heeft het maandag in het Algemeen Dagblad opgenomen voor de vertrekkende bondscoach. Van Hanegem betwijfelt of Danny Blind het Nederlands elftal weer aan de praat krijgt.

‘Die man heeft een staat van dienst van-heb-ik-jou-daar voor het Nederlandse voetbal. En dan toch zó moeten stoppen bij Oranje. Daar word ik misselijk van’, aldus De Kromme, die al eerder zijn hand in het vuur stak voor Hiddink.

Van Hanegem ziet ook in dat Oranje onder Hiddink niet uit de verf kwam, maar dat ligt volgens hem niet alleen aan het functioneren van de voormalig trainer van onder meer Real Madrid en Chelsea. ‘Het is Oranje nooit gelukt andere teams onder druk te zetten. Oranje was geen team. We kunnen niet zeggen dat Hiddink het geweldig heeft gedaan. Maar wie geeft mij de garantie dat het onder Danny Blind allemaal beter zal gaan?’, vraagt Van Hanegem zich af.

Zoals het er nu naar uitziet, schuift de KNVB Blind naar voren als de nieuwe bondscoach. In dat geval komt er een plekje vrij in de technische staf, die zomaar ingevuld zou kunnen worden door een zogenaamde ‘senior-bondscoach’. Van Hanegem vindt dat een slecht idee. ‘Zo’n type als Co Adriaanse of zo? Lijkt me geen goed idee. Dan geef je Blind weer een brevet van onvermogen. Als ik hem was, zou ik dan direct zeggen: Ik stop ermee.’

Praat Mee!