Update | Rekik gepresenteerd bij Olympique Marseille

Karim Rekik vertrekt naar Olympique Marseille. Dat maakt de Franse topclub dinsdag bekend via de officiële kanalen. De Oranje-international, die de afgelopen twee seizoenen door Manchester City aan PSV werd verhuurd, tekent snel een meerjarig contract.

Er is een principe-akkoord tussen de twee clubs en Rekik wordt dinsdagavond al onderworpen aan een medische keuring. Het is nog niet bekend voor hoeveel jaar de centrale verdediger naar de havenstad verkast.

Het vertrek van Rekik naar Marseille is ongetwijfeld een teleurstelling voor PSV, dat hem graag weer een seizoen had willen huren van Manchester City. Na Memphis Depay is Rekik daardoor de tweede speler die besluit naar het buitenland te vertrekken. Daarnaast wordt er ook aan alle kanten getrokken aan Georginio Wijnaldum, terwijl Jetro Willems wederom een buitenlands avontuur prefereert.

Update 2 juli 14.24 uur

Olympique Marseille heeft de transfer van Karim Rekik donderdag afgerond. De verdediger van het Nederlands elftal doorliep de medische keuring zonder problemen en werd samen met Lucas Ocampos gepresenteerd.. Rekik komt over van Manchester City, waar hij sinds 2011 onder contract stond.

Praat Mee!