Ontevreden Ajacieden starten AjaxTinder om spelers weg te bonjouren

Een groepje Ajax-supporters heeft een ludieke actie bedacht om spelers, trainers en bestuursleden bij de Amsterdamse club duidelijk te maken dat ze op moeten hoepelen. Geheel volgens het principe van de populaire dating-app Tinder kunnen fans een hartje geven aan hun favoriete speler, maar ook iemand wegvegen als de irritatiegrens is bereikt. 

Vooral Nicolai Boilesen en Mike van der Hoorn moeten het ontgelden op de website. De verdedigers van Ajax krijgen van veel supporters een rood kruisje. Ook Lucas Andersen, Nick Viergever en Lasse Schöne hoeven niet op de steun van de achterban te rekenen. Jasper Cillessen, Davy Klaassen en Anwar El Ghazi krijgen daarentegen juist wel veel hartjes.

Ook op bestuurlijk vlak worden de verhoudingen duidelijk. Frank de Boer is nog altijd onverminderd populair in Amsterdam, evenals Johan Cruijff, Dennis Bergkamp en Wim Jonk. Technisch directeur Marc Overmars komt minder goed uit de keuring van de Ajacieden. De oud-international van Oranje heeft slechts de steun van 48 procent van de supporters.

Praat Mee!