De Haan: ‘Ik had nooit voor Hiddink gekozen’

Foppe de Haan kan er nog altijd niet bij dat Guus Hiddink vorig jaar werd aangesteld als opvolger van Louis van Gaal. De voormalig bondscoach van Jong Oranje vindt dat Ronald Koeman eigenlijk voor de groep had moeten staan bij Oranje.

‘Ik had nooit voor Hiddink gekozen en zeker niet voor de constructie met Blind’, legt de gepensioneerde voetbaltrainer uit in gesprek met Metro. ‘In de voetballerij kan morgen alles weer anders zijn en dat blijkt nu wel. Koeman was de juiste man geweest voor deze job. Verder moet je met eenjarige contracten werken en niet al vooraf beslissen wie deze bondscoach zal opvolgen’, aldus De Haan, die in 2006 en 2007 met Jong Oranje Europees kampioen werd.

Het getreuzel rond de aanstelling van Danny Blind getuigt volgens De Haan van een onduidelijke visie in Zeist. ‘Ik heb begrepen dat Van Oostveen zich nu bezint op de vraag of Blind het wel moet overnemen. Het is allemaal erg onduidelijk en dat is het ergste wat er is. Als hij vindt dat Blind niet klaar is voor die taak en voor een andere coach kiest, moet Van Oostveen de eer aan zichzelf houden. Want dan wordt hij wel zeer ongeloofwaardig’, vindt de Fries.

Praat Mee!