Ould-Chikh countert critici: ‘Veel mensen staan achter me’

Jeugdinternational Bilal Ould-Chikh staat op het punt om een contract te ondertekenen bij Benfica. Het zeventienjarige talent van FC Twente volgt daarmee het voorbeeld van zijn leeftijdsgenoten Javairo Dilrosun en Timothy Fosu-Mensah, die vorig jaar de jeugdopleiding van Ajax verlieten voor respectievelijk Manchester City en Manchester United. 

Er zijn veel voorbeelden bekend van spelers die op jonge leeftijd naar het buitenland vertrokken en vervolgens finaal mislukten. Ould-Chikh kreeg dan ook veel kritiek op zijn keuze voor Benfica, maar daar heeft de aanvaller van Oranje onder 19 geen boodschap aan. Het toptalent heeft advies ingewonnen bij Zakaria Labyad (vetrok op 19-jarige leeftijd naar Sporting Lissabon) en heeft daardoor een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

‘Veel mensen staan achter me, ook Alfred Schreuder’, vertelt Ould-Chikh in het Algemeen Dagblad. ‘Dat vind ik wel mooi aan hem. Natuurlijk hoor ik het: te vroeg naar het buitenland, dan verpest je je carrière. Onzin. Als je vertrouwen hebt in jezelf en je werkt er keihard voor, denk ik dat het goed komt. Het ligt helemaal aan jezelf’, vindt de vleugelaanvaller.

 

Praat Mee!