Herstelde Robben heeft beste jaren nog voor zich liggen

Het nieuwe seizoen kan voor Arjen Robben niet snel genoeg beginnen. De 31-jarige aanvaller van Bayern München liep aan het einde van de competitie een buikspierblessure op, waardoor hij de beslissende fase van het seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. Inmiddels is de sterspeler van Oranje weer helemaal fit en kan hij niet wachten totdat hij weer op het veld mag staan.

Robben moest vanaf de tribune toekijken hoe zijn club in de halve finale van de beker en de Champions League werd uitgeschakeld. Ook moest hij lijdend toezien hoe het Nederlands elftal verloor van de Verenigde Staten (4-3) en de grootste moeite had met Letland (2-0 winst). En dat allemaal precies op het moment dat Robben in een bloedvorm stak.

De Oranje-international denkt dan ook niet dat hij zijn beste periode achter zich heeft liggen. ‘Voor mijn gevoel wordt het allemaal nog niet minder bij me’, zegt de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal in een interview met Algemeen Dagblad.

‘Het ging super, ook met de wind in de rug van een geweldig WK’, vervolgt Robben. ‘Ik had weleens willen zien wat er was gebeurd als ik tot op het eind had kunnen doorspelen. Ik stond op zeventien competitiegoals en acht assists toen ik geblesseerd raakte. In ‘maar’ 21 wedstrijden. Stel dat er nog acht, negen bij waren gekomen…’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!