Besiktas bereidt bod op Van Persie voor

Besiktas gaat zich spoedig melden in Manchester voor Oranje-spits Robin van Persie. De Turkse topclub is bereid diep in de buitel te tasten voor de 31-jarige aanvaller, zo laat Yalçin Kaya Yilmaz weten tegenover HaberTürk. De bestuurder van Besiktas is op zoek naar een nieuwe spits, nadat Demba Ba zondag zijn transfer naar het Chinese Shanghai Shenhua afrondde.

‘Als de voorwaarden juist zijn en hij (Van Persie, red.) wil komen, dan gaan wij een bod doen, ook als we hiervoor financieel tot de limiet moeten gaan’, vertelt Yilmaz, die de mogelijke komst van Van Persie zowel op sportief als commercieel gebied aantrekkelijk vindt. ‘Voor hem komt het publiek naar het stadion en hij zal ook goed zijn voor de merchandising.’

Diverse Turkse media lieten vorige week al weten dat Besiktas de beste papieren heeft voor Van Persie. Manchester United is bereid te praten over een transfer als een club met zes miljoen euro over de brug komt. Van Persie zou in Turkije een jaarhonorarium van 4,2 miljoen euro op kunnen strijken. (Foto: Instagram)

Praat Mee!