Van Hooijdonk adviseert Van Persie: ‘Wegwezen bij United’

Robin van Persie lijkt deze zomer via de achterdeur bij Manchester United te vertrekken. Na een teleurstellend seizoen van Van Persie wil de Engelse topclub graag van hem af. In dat geval moet de aanvoerder van Oranje zo snel mogelijk vertrekken, vindt oud-international Pierre van Hooijdonk.

In zijn column in het weekblad Voetbal International geeft de voormalig vrijetrappenspecialist zijn mening over de weg die Van Persie volgens hem in moet slaan. ‘Van Persie zit in een lastig parket nu. Naar buiten toe zegt hij graag te willen blijven en dat is logisch. Maar Robin zal het gevoel hebben dat Manchester United van hem af wil. Het doet me denken aan de situatie van Wesley Sneijder, tweeënhalf jaar geleden. Galatasaray zal niet boven aan zijn lijstje hebben gestaan, toen hij in de gaten kreeg dat hij weg mocht bij Internazionale’, schrijft Van Hooijdonk

Besiktas

Net als Sneijder lijkt ook Van Persie genoegen te moeten nemen met een subtopper in Europa. Besiktas lijkt de belangrijkste gegadigde te zijn voor de 31-jarige spits. De club uit Istanboel liet via een bestuurslid weten dat het een bod voorbereidt op Van Persie.

In het kader van het EK van volgend jaar zomer is het van groot belang dat Van Persie wekelijks speeltijd krijgt, zo vindt ook Van Hooijdonk. ‘Ervan uitgaande dat het Nederlands elftal zich plaatst voor het EK in Frankrijk, zou dat best eens het laatste eindtoernooi van Robin kunnen zijn. In het voorafgaande seizoen zal hij bij zijn club aan spelen moeten toekomen’, zegt de analyticus van de NOS.

Van Hooijdonk denkt dat de relatie tussen Louis van Gaal en Van Persie niet meer is wat het ooit is geweest. ‘Ik heb het gevoel dat zijn relatie met Louis van Gaal niet meer zo goed is als in de tijd dat ze gezellig samen op de tribune bij Vitesse zaten. Ik zou Robin aanraden deze zomer te vertrekken bij Manchester United. Alle signalen duiden erop dat ze hem willen verkopen en dan moet je wegwezen.’

Praat Mee!