Elia mag vertrekken bij Werder Bremen

Eljero Elia mag uitkijken naar een nieuwe club. De 28-jarige Nederlander staat nog één jaar onder contract bij Werder Bremen, maar de Noord-Duitse club ziet het niet meer in hem zitten.

Elia ontbrak vandaag (woensdag) op de eerste training van Werder. De Duitse clubleiding wenst geen gebruik meer te maken van de diensten van de oud-speler van Juventus en Hamburger SV. ‘Het is duidelijk dat we voor hem een oplossing proberen te vinden. Hij speelt bij ons geen rol meer’, verduidelijkte technisch directeur Thomas Eichin.

Southampton

Ronald Koeman bood Elia aan het begin van dit jaar een uitweg door hem op huurbasis over te nemen. In de eerste paar maanden van de tweede seizoenshelft mocht de voormalig Oranje-international op veel speeltijd rekenen bij Southampton, mede vanwege het feit dat zijn concurrent Sadio Mané in het voorjaar met Senegal actief was op de Afrika Cup. Nadat de oud-speler van Red Bull Salzburg terugkeerde, kwam Elia al vrij snel op de bank terecht.

Southampton wordt nog altijd genoemd als de voornaamste kandidaat om Elia over te nemen. Werder moet in dat geval wel water bij de wijn doen. De Duitse club verlangt 5,5 miljoen euro voor de 28-voudig international, maar dat bedrag heeft Southampton niet over voor Elia.

Praat Mee!