Update | Chelsea huurt Falcao voor één seizoen van Monaco

Radamel Falcao is op weg naar Chelsea, zo meldt The Guardian op basis van bronnen rond de familie van de 29-jarige aanvalsleider. De Colombiaanse spits wordt voor één jaar gehuurd van AS Monaco.

Chelsea heeft bovendien een optie tot koop bedongen op Falcao, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Manchester United. Onder Louis van Gaal kwam hij geen moment uit de verf, maar dat weerhoudt Chelsea er niet van om El Tigre naar Londen te halen. Zowel de oom als de vader van Falcao zouden de tijdelijke overgang hebben bevestigd tegenover de Engelse krant.

Falcao gaat naar alle waarschijnlijkheid 253.000 euro per week verdienen bij Chelsea, dat bovendien een huursom van vier miljoen overmaakt naar Monaco. De verwachting is dat de oud-speler van Atlético Madrid op 19 of 20 juli aansluit bij het trainingskamp van Chelsea in de Canadese stad Montreal.

Update 3 juli 14.56 uur

Chelsea heeft vrijdagmiddag via de officiële kanalen de komst van Radamel Falcao bevestigd. De Colombiaanse spits wordt voor één seizoen gehuurd van AS Monaco. ‘Ik ben heel blij om bij Chelsea aan de slag te gaan en ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de training en te helpen bij de jacht op het prolongeren van de titel en het succesvol zijn in Europa’, zegt Falcao op de clubsite.

Praat Mee!