Blind nieuwe bondscoach Oranje

De KNVB heeft woensdagmiddag Danny Blind aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De 53-jarige Zeeuw volgt Guus Hiddink op, wiens contract vandaag werd beëindigd. 

Blind bereikte woensdag een akkoord met de KNVB-directie over zijn promotie binnen de technische staf. Hij treedt per 1 augustus 2015 aan als bondscoach van het Nederlands elftal. De contractduur van zijn vorige verbintenis als assistent-trainer wordt in stand gehouden. Dat betekent dat Blind tot en met het WK 2018 in Rusland de scepter zwaait in Zeist. Na het seizoen 2015/2016 vindt een evaluatiemoment plaats, zo is te lezen op de officiële website van de KNVB.

Hiddink

Het nieuws volgt twee dagen nadat de Nederlandse voetbalbond besloot vroegtijdig afscheid te nemen van Hiddink. De 68-jarige Varssevelder begon in augustus vorig jaar aan zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje. Hiddink kreeg de zware taak om Louis van Gaal op te volgen, die op het WK in Brazilië tegen ieders verwachting in de derde plek wist te behalen met het Nederlands elftal. Al snel bleek dat de oefenmeester niet in staat was om aan de verwachtingen van de buitenwacht te voldoen.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen is blij dat er snel duidelijkheid is gekomen over de opvolging van Hiddink. ‘We zijn blij dat we na het afscheid van Guus Hiddink snel en in eigen huis een geschikte opvolger hebben gevonden. We wensen Danny, samen met zijn staf, veel succes toe’, aldus Van Oostveen.

Danny Blind is verheugd met zijn vervroegde aanstelling als bondscoach. ‘Ik ga er samen met staf en spelers hard aan werken om ons te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. Dat is mijn enige doel, dat EK halen. Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit, alleen het halen van het EK telt’, reageert Blind vanaf zijn vakantieadres.

De vader van Oranje-international Daley Blind neemt op 3 september voor de eerste keer als bondscoach van Oranje plaats op de bank. Het Nederlands elftal neemt het dan in de Amsterdam Arena op tegen IJsland in het kader van EK-kwalificatie. Drie dagen later gaat Oranje op bezoek bij Turkije.

Praat Mee!