Van Oostveen: ‘Trek me afscheid Hiddink niet persoonlijk aan’

Bert van Oostveen was de man die na het vertrek van Louis van Gaal als bondscoach in Guus Hiddink een goede opvolger zag. Hoewel Ronald Koeman zich aanbood, koos de KNVB voor Hiddink. Afgelopen maandag werd bekend dat bond en bondscoach echter niet met elkaar verder zullen gaan.

Van Oostveen vindt het jammer dat het uiteindelijk zo gelopen is. Zo laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. In 2010 werd hij na het vertrek van Henk Kesler voorzitter van de KNVB. ‘En sindsdien zijn eronder mijn leiding eigenlijk weinig wisselingen van bondscoach geweest. Ik trek me het afscheid van Hiddink niet persoonlijk aan, vertelt hij.

In zijn eerste twee jaar als voorzitter van de KNVB was Bert van Marwijk bondscoach van Oranje, hij werd uiteindelijk opgevolgd door Louis van Gaal. Toen laatstgenoemde naar Manchester United vertrok, koos Van Oostveen voor Hiddink als opvolger. ‘Het vertrek van Van Marwijk ging vooral op diens eigen initiatief en het succesverhaal-Van Gaal is bekend. Met Hiddink is het teleurstellend voor beide partijen. Met Danny Blind hopen we nu het EK te halen.’

 

Praat Mee!